A la ciutat hi ha 97 escoles bressol i en els propers tres anys el govern ha planejat obrir 10 centres més de zero a tres anys. Una inversió de prop de 20 milions d'euros que ha de permetre la creació de 847 noves places. A l'Eixample, el districte on hi ha més demanda sense cobrir, prop del 60 per cent, es construirà el centre de les Germanetes, i un altre al barri de la Sagrada Família. Sant Andreu també s'endurà dues noves escoles bressol, la de les Casernes i la del Congrés i els Indians. També a Nou Barris, se n'obrirà una a la Trinitat Nova i també a Sant Martí de Provençals i a Sants, a Badal. Finalment al Raval n'hi haurà una altra, tot i que la ubicació està per definir. "També es faran obres per ampliar l'escola bressol dels Tres Tombs, a Sant Antoni, que suposarà un inrement de 40 noves places, i s'hi crearà un espai familiar que tindrà capacitat per a 30 infants més." El consistori vol contractar directament el personal que hi treballi i també el de les tres escoles bressol que tenen la gestió externalitzada, i asseguren que esperen tenir-ho enllestit de cara al curs vinent. L'altra novetat és que es recuperarà mitja hora de suport educatiu de la franja del migdia que es va retallar en el mandat anterior, i es tornarà a fixar en tres hores i mitja.

El consistori ha elaborat un pla que prioritza la creació de noves escoles bressol en set districtes de Barcelona. Aquest projecte d’ampliació de la xarxa, que actualment està formada per 97 centres, començarà el proper curs amb la inauguració de l’escola bressol Univers, a Gràcia. La resta de centres es començaran a construir el 2017 i s’espera que la majoria siguin una realitat abans que finalitzi el mandat municipal.

En concret, el govern municipal té previst construir tres escoles bressol a l’Eixample (Germanetes, Sant Antoni – els Tres Tombs i la Sagrada Família – els Encants); dues a Sant Andreu (Casernes i Congrés i els Indians); dues a Nou Barris (la Trinitat Nova – Sant Jordi i Can Peguera – la Guineueta) i una a Ciutat Vella (el Raval) i Sants-Montjuïc (Sants-Badal). A més, cal sumar-hi l’amplicació de l’EB Esquitx, de Sant Martí, que guanyarà 24 noves places.

D’altra banda, l’Ajuntament ha anunciat que recuperarà la gestió directa de les escoles Caspolino, Enxaneta i Els Patufets de Navas, que es gestionaven actualment de manera indirecta des que van obrir ara fa quatre anys. A més, es mantindran els preus d’escolarització i alimentació per al proper curs 2016-2017. El període de preinscripció serà del 2 al 13 de maig i la llista definitiva d’infants admesos es farà pública el 10 de juny.