Els bars i restaurants de la zona de platges han estat els grans afectats en els aldarulls de la nit de dissabte a diumenge. Les botellades multitudinàries que s’han produït durant les dues primeres nits de les Festes de la Mercè a l’avinguda de la Reina Maria Cristina i els entorns s’han traslladat a la platja del Bogatell. En aquest zona s’han tornat a repetir els aldarulls, les baralles i els saquejos per part d’un grup de violents.

Des de primera hora del matí la majoria d’establiments treballen en intentar arreglar-ho tot per tenir-ho a punt pel migdia. A betevé hem parlat amb els responsables d’alguns restaurants com el Ca la Nuri i l’Escamarlà, on la situació durant el matí de diumenge ha estat desoladora. Afirmen que se senten sols i que tenen un gran sentiment d’impotència. Aquest diumenge al matí, han fet balanç dels danys i netejaven després d’uns aldarulls que, admeten, no havien vist mai abans.

Pèrdues per valor de 50.000 €

L’Escamarlà ha estat un dels locals més afectats. El seu responsable, Marcos Delgado, explica que els saquejadors han entrat a l’establiment i han trencat les neveres, han robat alcohol, diners i, fins i tot, els ordinadors i altre material electrònic.

Al restaurant Ca la Nuri, han trencat la vidriera, han robat la caixa i també s’han emportat els TPV (terminal punt de venda). Consideren que les pèrdues poden arribar als 50.000 €.

A alguns veïns els ha costat dormir

Els equips de neteja municipal també han treballat des de primera hora. De fet, el carrer de Jaume Vicens Vives, principal accés a aquest punt de les platges, s’ha tallat al trànsit per facilitar la retirada de motocicletes, senyals o restes de vidres d’ampolles. Els veïns també han patit les conseqüències de la festa nocturna. “No hem pogut dormir. Estan els carrers pixats i tot fet una porqueria“, ha lamentat Jose Maria Balmori.

Més enllà del passeig marítim, a la platja, sensació de normalitat amb molts ciutadans que s’hi han apropat per gaudir d’un dels últims dies de sol i bones temperatures de l’any.