concetracio consulat italia puigdemont

El Consell per la República ha desconvocat la manifestació prevista aquest diumenge a Barcelona per protestar contra la “repressió”, com a resposta a la detenció de l’expresident Carles Puigdemont. Després que hagi estat alliberat sense mesures cautelars, l’ens ha decidit no seguir endavant amb la mobilització unitària que tenia el suport de l’ANC, Òmnium i l’AMI. Ara, ha demanat fixar la mirada en l’1-O.

En un comunicat, el Consell per la República ha assegurat: “Amb aquesta nova victòria des de l’exili al sarró, hem decidit que cal concentrar els esforços per celebrar-la aquest pròxim 1-O”. A més, ha destacat la feina feta a l’exterior: “La lluita jurídica, diplomàtica i política són efectives de cara a l’objectiu d’assolir la República”.

En aquest mateix comunicat, el Consell per la República reivindica que “l’embat” contra l’Estat des de fora les seves fronteres és “efectiu i acumula moltes decepcions pels interessos de l’Estat repressor”. També recorda que el 29, 30 i 31 d’octubre hi ha eleccions a l’Assemblea de Representants i demana la implicació ciutadana.