macrobotellada al Bogatell

El dispositiu policial per blindar l’avinguda de la Reina Maria Cristina durant la nit de dissabte ha provocat que les botellades es traslladessin, entre d’altres, a la platja del Bogatell, al passeig de Sant Joan o al Parc de Joan Miró.

L’objectiu dels controls d’accés a la plaça d’Espanya, l’avinguda de la Reina Maria Cristina i els entorns era evitar que es repeteixin els aldarulls viscuts aquesta nit passada a la zona. Això, però, no ha evitat que es reproduïssin en altres zones.

Macrobotellada al Bogatell

Des de la mitjanit, milers de joves s’han reunit a la platja del Bogatell en un botellot multitudinari durant les Festes de la Mercè. En aquesta zona no hi havia presència policial estable al passeig marítim ni a la platja. Cap a les 6 h, quan la majoria de joves ja havien abandonat el lloc, grups de violents han provocat destrosses a restaurants, han cremat motocicletes a l’avinguda del Litoral i han llançat objectes contundents contra els Mossos d’Esquadra que intentaven desallotjar-los.

També s’hi han realitzat botellades en altres punts del litoral, al passeig de Sant Joan o en zones pròximes a la plaça d’Espanya. Al Parc de Joan Miró, per exemple, on sí han pogut ser desallotjats.