Els avis de la residència pública del Bon Pastor, gestionada per Mútua de Terrassa, denuncien que porten tot l’estiu sense aire condicionat per culpa d’una avaria. Critiquen que la situació a dins de les habitacions és insostenible: els familiars dels avis intenten combatre la calor dels residents obrint les finestres, però a ple estiu, és una opció que no resol el problema. La Toñi Almenzar, representant de les famílies afectades, denuncia que la situació s’eternitza:

“Portem tot l’estiu així i ja no podem més, els avis estan com pollets. S’ha de resoldre com sigui.”

Els familiars reclamen responsabilitats a la Generalitat perquè arregli la instal·lació o bé que recuperi els vuit ventiladors que ja van utilitzar l’estiu del 2018. Els afectats s’han posat en contacte aquest dissabte amb els Mossos d’Esquadra i el servei d’emergències per trobar una solució definitiva al problema. Dos agents dels mossos han visitat la residència al migdia per conèixer la problemàtica, parlar amb la responsable i comprovar la temperatura. També han valorat durant tot el dia la variació tèrmica per saber si les condicions són les idònies i si l’aire funciona correctament.

Un problema que arrosseguen des del 2018

Es tracta d’un problema que va sorgir el 2018 arran d’una avaria però que es va solucionar parcialment amb ventiladors. Aquest any però, l’empresa gestora, la Fundació Vallparadís depenent de Mútua Terrassa, no compta amb aquests aparells i amb l’onada de calor d’aquest 2019 els familiars asseguren que s’han superat els 30 graus a l’interior de la residència.

A més, expliquen que els tècnics de manteniment han de visitar gairebé cada dia les instal·lacions des que va començar l’estiu, però que no solucionen el problema.

 

Termòmetre

No és el primer cas aquest estiu

Les famílies de la residència concertada Mossèn Vidal i Aunós, a la Bordeta, van denunciar aquest juliol que els avis van passar l’onada de calor sense aire condicionat.

Segons la portaveu dels familiars i membre de la Coordinadora de Residències 5+1, María José Carcelén, es va detectar l’avaria i l’empresa gestora, Sanitas Residencial, va buscar una solució. Es van llogar aparells de refrigeració i ventiladors industrials, però no es van poder fer servir perquè saltava la instal·lació elèctrica.