Aquest divendres s’ha estrenat una nova zona de jocs infantils al Parc de La Pegaso, a la Sagrera. El nou equipament compta amb una gran estructura metàl·lica amb forma de pop que ha despertat la curiositat dels veïns de la zona per la seva originalitat. Per això, aquest dissabte algunes famílies s’hi han acostat amb els més petits de la casa. Volien provar la novetat.

La majoria d’infants coincideixen amb una crítica: els tobogans no llisquen com ho haurien de fer. Per arribar fins baix, s’han d’ajudar amb les mans. Un gest que es complica encara més aquests dies de calor. L’estructura del pop està feta amb ferro roent, un material que crema quan està exposat durant moltes hores al sol. I precisament d’això es queixen alguns dels infants que s’hi han acostat. Els veïns reclamen que posin més ombres perquè els tentacles del tobogan no s’escalfin tant.

Però no tot són crítiques. La gent que s’hi ha acostat valora positivament que els parcs es renovin i que es creïn espais amb jocs singulars. També destaquen el fet que dins del mateix equipament hi ha jocs pensats per a edats diverses, i ben diferenciats.

El Pop de La Pegaso és el segon joc singular del pla de joc municipal que vol incorporar nous elements als jocs clàssics que es troben normalment als parcs. El primer es va inaugurar a la plaça del Sol, a Gràcia, i la resta s’obriran al llarg d’aquest mandat als Jardins de la Indústria, a l’Eixample; al Parc Central de Nou Barris, que tindrà forma de balena, i a l’avinguda Meridiana, a Sant Martí. Tots s’inspiren en els parcs d’alguns països escandinaus.