El segon vaixell de l’ONG Open Arms, l’Astral, salparà la nit d’aquest divendres de Badalona rumb cap a les aigües properes a l’illa italiana de Lampedusa, on des de fa vuit dies l’embarcació principal de l’entitat, l’Open Arms, espera un port segur on desembarcar els 121 migrants que duu a bord, després d’haver-los rescatat quan fugien de Líbia cap a Europa.

La principal missió de l’Astral serà abastir les persones que són a la primera nau, principalment, amb aliments: fruita, verdura, carn, pa i arròs. Per posar només un exemple, l’ONG ha avançat que, només en arròs, s’hi transporten 210 quilos. A banda de menjar, l’Astral també portarà recanvis i oli per al motor de l’Open Arms.

La previsió de l’ONG és que el vaixell arribarà on és l’Open Arms dilluns, cap al migdia, ja que el pla de viatge és de 62 hores. La tripulació de l’Astral, formada per 11 persones, preveu quedar-se amb l’Open Arms com a mínim un dia, abans de tornar a Badalona.

Vuit dies en aigües internacionals

L’embarcació s’ha trobat amb la negativa frontal d’Itàlia d’obrir-los un port, fins al punt que aquesta setmana l’executiu italià ha aprovat un decret llei que imposa multes de fins a un milió d’euros per als comandats que entrin en aigües italianes sense permís de les autoritats transalpines.
Tampoc Malta o Espanya no s’han ofert per acollir les persones rescatades per l’ONG, entre les quals hi ha 31 menors. Aquest divendres una petita embarcació, amb l’actor Richard Gere entre la tripulació, ha assistit l’Open Arms amb fruita, verdura i pasta.