Ada Colau Ernest Maragall

El president del Grup Municipal d’Esquerra (ERC) a l’Ajuntament, Ernest Maragall, ha fet una passa més i ha demanat ara, en una carta a l’alcaldessa, Ada Colau, que la ciutat s’impliqui en l’acollida dels refugiats que naveguen per la Mediterrània. Si la setmana passada el líder republicà va demanar la implicació de la ciutat per facilitar l’acollida de l’Open Arms, ara Maragall ha proposat a Colau “constituir públicament una xarxa real de ciutats amb què compartir actitud, recursos i solidaritat activa pel que fa a l’acollida de refugiats”, com a mesura col·lectiva per fer front “a la ceguesa culpable dels estats europeus que tanquen fronteres i neguen l’accés als seus ports”.

De fet, Maragall afirma que “Barcelona ho té tot per encapçalar una iniciativa potent en aquest sentit: la tradició de ciutat d’acollida i la capacitat de construir xarxa de ciutats”.

En la missiva, Maragall també fa referència al cas concret del vaixell Open Arms. Proposa “de forma urgent” un acord entre el Port de Barcelona, l’Ajuntament i la Generalitat perquè “les tres institucions s’adrecin conjuntament al Govern espanyol per gestionar l’arribada del vaixell“, matisa, “sense excuses”.

En cas contrari, però, els republicans posen sobre la taula una altra alternativa, adreçada únicament al consistori: “Compartir els recursos d’acollida en el cas que finalment el vaixell s’adreci al Port de València”, per col·laborar amb l’oferiment d’acollida que ja ha fet la capital del Túria.

Maragall acomiada la carta recordant a Colau que “el govern haurà d’actuar en coherència amb el discurs de solidaritat activa que tan sovint us escoltem”, un suggeriment que ja va fer en la petició de la setmana anterior, i que ja va rebre resposta municipal. La va donar el regidor de Drets de Ciutadania, Marc Serra, que va recordar-li l’aportació municipal a l’ONG.