L’Open Arms està rebent el suport de diverses personalitats públiques. El més implicat, fins al moment, ha estat l’actor nord-americà Richard Gere. En un iot i lluint una pancarta en què deia “No esteu sols”, l’actor ha portat aliments de primera necessitat. Acompanyat d’Oscar Camps, Gere ha visitat l’embarcació, des d’on ha volgut llançar un missatge de suport als 121 migrants que esperen, des de fa vuit dies, poder desembarcar en un port segur. “Hem portat tanta aigua i tant menjar com ens ha estat possible. El més important per a aquesta gent és poder arribar a un port lliure, poder desembarcar, arribar a terra i començar una vida nova”, explica l’actor.

Altres figures públiques, com l’actor Hugo Silva i el periodista Jordi Évole, entre d’altres, han respost a la crida de l’ONG i han demanat a través de les xarxes socials que es trenqui amb la inacció dels governs europeus, que no són capaços de trobar solucions per a aquesta crisi migratòria. Però el Govern espanyol demana que s’actuï segons la legislació internacional i que l’Open Arms desembarqui al port segur més proper.

També s’ha impulsat una recollida de signatures a través de la pàgina Change.org. El degoteig de sol·licituds és constant des de fa dies.

Per abastir l’embarcació principal fins a trobar una solució definitiva, està previst que l’Astral, el segon vaixell de l’ONG, salpi la nit de divendres del Port de Badalona rumb cap a Lampedusa per portar més provisions i oferir suport a l’embarcació principal.