Residència Mossèn Vidal i Aunós

Les famílies de la residència concertada Mossèn Vidal i Aunós, a la Bordeta, denuncien que els avis han viscut l’última onada de calor sense aire condicionat. Segons la portaveu dels familiars i membre de la Coordinadora de Residències 5+1, María José Carcelén, un cop detectada l’avaria l’empresa gestora, Sanitas Residencial, va llogar aparells de refrigeració i ventiladors industrials, però no es van poder fer servir perquè saltava la instal·lació elèctrica. Carcelén assegura que “el que ha passat aquests dies a la residència és maltractament”, i acusen la Generalitat de falta d’inversió en el manteniment de l’edifici.

Segons les famílies, a última hora de dissabte, 29 de juny, el problema amb l’aire condicionat estava aparentment resolt, però diumenge ja no arribava a totes les plantes. El mateix va passar dilluns, i aquest dimarts sembla que el problema ja ha estat resolt.

El Departament de Treball, Afers Socials i Famílies assegura que l’avaria no es podia preveure i que en cap cas no la va provocar el mal manteniment de les instal·lacions. Expliquen que després de tenir coneixement de l’avaria l’equip sanitari va fer un seguiment més personalitzat dels usuaris, que es van situar aparells de refrigeració alternatius i es monitorava la temperatura de les plantes, i que es va reforçar la hidratació dels avis.

No és la primera vegada que la Residència per a Gent Gran Mossèn Vidal i Aunós pateix una afectació durant l’estiu: l’any passat va estar sense electricitat durant més de 13 hores. El 2017 els familiars de la residència ja van reclamar més inversió al centre per part de la Generalitat.