(ACN) El Govern espanyol continua sense fer passes per obrir algun port i acollir el vaixell de l’ONG Open Arms, que fa una setmana que navega al Mediterrani amb 121 persones a bord. La ministra portaveu en funcions, Isabel Celaá, ha dit que el que ha de fer el capità de la nau és conduir-la al port segur més proper, sense valorar que Itàlia i Malta continuen negant-li l’entrada. Actualment, el vaixell de rescat s’espera prop de l’illa italiana de Lampedusa.

Celaá s’ha limitat a dir que “òbviament” els ports els han de rebre perquè és un cas d’un vaixell que navega amb tripulació en “estat de risc”. “No entraré a dir si aquests països compleixen o no la legislació”, ha afegit. La portaveu de l’executiu de Pedro Sánchez insisteix que Espanya compleix amb la seva obligació i fa rescats “diàriament” i que acollint l’any passat l’Aquàrius va fer que la UE es sentís “com a pròpia” la política migratòria. Ara bé, diu que no es pot donar la imatge que Espanya sigui “l’única que salva vides”.

Des d’Itàlia, el ministre de l’Interior, Matteo Salvini, ha assegurat a Twitter que ha escrit al Govern espanyol perquè “es faci càrrec dels 120 migrants a bord de l’Open Arms”. El missatge està precedit per l’etiqueta #puertoscerrados. Celaá, en canvi, ha negat haver rebut cap missatge de Salvini.