Quins canvis hi ha a les restriccions a Catalunya a partir d'aquesta mitjanit?

Barcelona ha batut el rècord absolut de casos positius per covid detectats en 24 hores en tota la pandèmia. Després d’un any i mig de crisi sanitària per la covid, la ciutat ha sobrepassat els 1.600 casos diagnosticats en un dia: concretament, van diagnosticar-se 1.669 contagis el dia 30 de juny, segons l’últim balanç del Departament de Salut. Mai abans no s’havia enregistrat un balanç diari tan elevat. Aquesta xifra, però, és provisional i pot augmentar encara més en la propera actualització.

A més a més, les autoritats sanitàries preveuen que el nombre de contagis encara continuï pujant els propers dies. De fet, el conseller de Salut, Josep Maria Argimon, va assegurar fa uns dies que, amb la situació actual, si no hi hagués tanta gent vacunada, hauríem d’estar “tancats i barrats” com a la primera onada del 2020.

Camí de triplicar els contagis en només set dies

Si bé la setmana actual encara no ha acabat, el nombre de contagis s’ha disparat en comparació amb la setmana anterior. Ara per ara, entre el 28 de juny i el 2 de juliol s’han confirmat 6.355 casos positius per coronavirus a Barcelona. La setmana anterior, amb les dades plenament consolidades, se’n van registrar 2.364. Per tant, encara no ha acabat la setmana i ja s’han detectat un 169 % més de positius que la setmana anterior.

Si la tendència es manté, s’arribaran a triplicar els contagis en només set dies.