La vacunació massiva sense cita al CAP Ramon Turró ha estat tot un èxit, i prova d’això ha estat la cua que des de la matinada d’aquest dissabte s’ha originat a les portes d’aquest centre d’atenció primària. Més de 1.000 persones s’hi han acostat per rebre el vaccí de la covid sense la necessitat d’haver reservat hora. Aquest CAP ha ofert un miler de dosis per a les primeres persones que hi arribessin i l’acció ha sobrepassat les previsions: estava previst que s’allargués des de les 10 h fins a les 22 h, però les últimes persones que rebran el vaccí fan cua des de les 8.30 h.

L’acció ha deixat escenes i imatges ben curioses: per exemple, hi ha persones que s’hi han acostat per fer cua des de les 4 de la matinada, sis hores abans que s’obrissin les portes del centre. A més a més, hi ha persones que, preveient les llargues cues, s’han endut cadires plegables per fer l’espera més fàcil. De fet, la cua ha fet la volta sencera a l’illa on es troba el CAP, amb més de 500 metres.

vacunacio al CAP Ramon Turró

La majoria dels usuaris són joves

La convocatòria estava oberta per a qualsevol persona resident a Catalunya i major de 16 anys. De fet, la gran majoria dels usuaris eren joves, com les noies que han rebut els dos últims números disponibles per immunitzar-se.

vacunacio al CAP Ramon Turró

El Departament de Salut i l’Atenció Primària de Barcelona han celebrat que ben aviat s’ha assolit els 1.000 números disponibles per vacunar-se i han agraït el compromís de la ciutadania. Els sanitaris del CAP expliquen que van un ritme de 200 vacunes per hora. De fet, al migdia ja s’havien posat la meitat de les dosis disponibles.

Queixes pel soroll i el col·lapse als carrers

La cua originada des de la matinada ha provocat que bona part de la vorera estigués ocupada per usuaris que esperaven rebre la vacuna. Això ha generat les queixes d’alguns usuaris, que han protestat a les xarxes socials pel “soroll” i el “col·lapse de carrers adjacents“.