La Rambla i, en conjunt, el centre de Barcelona deixen enrere, a poc a poc, la buidor que va causar la pandèmia pel coronavirus. La fi de l’estat d’alarma i, en conseqüència, la mesura del toc de queda i el confinament perimetral han motivat l’arribada de turistes a la ciutat, sobretot de francesos. La flexibilització de les restriccions han fet de Barcelona una destinació turística atractiva per a ciutadans provinents de països veïns. Tot i l’increment de visitants a la ciutat i l’augment de maletes per la Rambla, el bullici característic d’abans de la crisi sanitària encara està lluny de tornar a produir-se.

“Hem vingut perquè volíem llibertat”

Els turistes que aquest cap de setmana han passejat per la Rambla senten que a Barcelona tenen més independència. “Hem vingut perquè volíem més llibertat: a França no podem anar al restaurant o al cinema. Volem gaudir de la vida”, explica la Meri Lu. Ella ve de França i ha decidit passar uns dies a la ciutat perquè les mesures anticovid creu que no són tan restrictives. “Crec que la gent sembla relaxada. Jo estic vacunada, per tant, estic segura“, afegeix una altra jove francesa.

En Sander és un altre jove, en aquest cas provinent dels Països Baixos, que ha vingut a visitar la ciutat amb familiars i amics. “Crec que Barcelona ho està fent bé. No cal preocupar-se pel coronavirus”, opina. Assegura que aquest sdies ha visitat alguns monuments de la ciutat, però que també li agrada sortir de nit amb els amics.

Noves necessitats dels turistes

Coincidint amb el relaxament de les mesures, la Generalitat ha presentat aquesta setmana un pla per reactivar el turisme català i crear activitats i propostes que s’adaptin a les necessitats dels turistes durant la pandèmia. Tot i que molts escullen la nit per divertir-se i sortir de festa, d’altres prefereixen gaudir de la ciutat d’una altra manera.

Tot i això, el sector turístic no preveu iniciar una recuperació notòria dels visitants fins d’aquí a setmanes o, fins i tot, mesos. Precisament, professionals del sector s’han manifestat aquest diumenge al passeig de Gràcia per denunciar la precarietat que viuen després de l’esclat de la crisi sanitària. Els organitzadors de la protesta afirmen que gairebé la meitat dels ERTO que hi ha actualment pertanyen a treballadors relacionats amb activitats turístiques.