Jesus Maria amiant

Aquest dijous, han començat els treballs previs per retirar una coberta amb amiant de l’Escola Jesús Maria, al barri del Poble-sec. Es tracta del sostre del menjador del centre, que va caure parcialment el mes de gener, durant el temporal Gloria, a conseqüència del despreniment d’una paret mitgera de l’edifici del costat.

La setmana passada, el districte de Sants-Montjuïc va aturar preventivament les obres perquè entenia que no es podien dur a terme durant l’estat d’alarma amb motiu de la crisi del coronavirus. Així ho ha recordat a través d’una piulada el mateix regidor, Marc Serra, que ha assegurat que hi estan “a sobre”.

Després d’una segona visita aquest dijous, però, els responsables municipals han pogut comprovar que l’empresa té tots els permisos en regla i que sí que està autoritzada a fer la retirada. Així n’ha informat el districte en una segona piulada, en què també explica que “s’ha acordat un horari reduït [només matins] per perjudicar al mínim el veïnat confinat a casa”.

Segons el govern municipal, “l’obra és urgent perquè l’escola ha d’obrir al setembre”. Aquest és un dels supòsits en què, segons el Departament de Treball, que controla les feines d’extracció d’amiant, es pot dur a terme una actuació d’aquest tipus en les circumstàncies actuals.

Alguns veïns de la zona s’han queixat que els treballs s’han iniciat sense avisar-los. I que s’ha fet durant l’estat d’alarma, amb “les famílies confinades a casa i amb les finestres tancades durant una setmana”.