Els Mossos d’Esquadra efectuen des d’aquest dijous i fins diumenge, 2 de maig, diversos controls a les carreteres catalanes per evitar els desplaçaments a les segons residències, prohibits en l’estat d’alarma.

Hi ha un total de 350 controls amb 1.300 agents desplegats per tot Catalunya per evitar que els ciutadans marxin a zones de platja o de muntanya per passar el cap de setmana llarg de l’1 de maig, que es preveu calorós. Els controls s’efectuen tant de dia com de nit i les sancions per saltar-se el confinament van dels 600 als 30.000 euros.

A banda, diversos municipis del litoral de Tarragona i les Terres de l’Ebre han anunciat que les policies locals vigilaran els accessos a diverses poblacions per evitar l’arribada de persones que volen passar-hi el de cap de setmana.

Els Mossos recorden que a partir del 2 de maig es podrà fer esport al carrer, però que s’ha de fer de forma individual, i la sortida amb nens ha de seguir les indicacions que han d’anar acompanyats únicament d’un dels progenitors.