Font d'en Fargues

L’Ajuntament ha aprovat inicialment el projecte de reurbanització de la plaça de Font d’en Fargues, a Horta-Guinardó, amb un pressupost que supera els 1,8 milions d’euros, que serviran per transformar 6.275 m². La plaça renovarà tots els serveis i es dividirà en zones amb usos diferenciats. El projecte engloba, a més de la plaça, la millora dels camins i accessos amb l’entorn.

Millora de l’accessibilitat

La plaça ha estat reivindicada de fa temps com la porta d’entrada al parc dels Tres Turons. El projecte condicionarà el camí principal de la font, entre el carrer de Maurici Vilomara i el passeig de la Font d’en Fargues, que connecta el Parc del Guinardó amb el barri d’Horta. També es millorarà la connexió entre el barri del Carmel i el de la Font d’en Fargues.

Detall del projecte aprovat per l’Ajuntament

La reurbanització vol mantenir al màxim el caire natural de l’espai. Per això es pavimentarà amb lloses de formigó tan sols el camí principal, mentre que a la resta s’emprarà sauló. També s’hi plantaran arbres i arbustos. Aquestes actuacions vindran acompanyades de nou reg, enllumenat i mobiliari urbà.

Diferents zones d’estada

Però la principal transformació seran les quatre àrees d’estada de caràcter lúdic i esportiu que es dibuixaran:

Una zona d’esbarjo, amb jocs infantils, alguns dels quals inclusius, i unes pistes de petanca.
Una zona de pícnic amb taules i arbres amb ombra els mesos d’estiu.
Una àrea per a la gent gran.
Una zona mirador.

Una reforma molt esperada

Fa molts anys que el veïnat espera i reivindica la reforma de la plaça que dona nom al barri. De fet, l’Ajuntament havia de començar les obres el mandat passat, però un problema amb l’expropiació d’un dels terrenys va ajornar el projecte fins ara.