cementiri tots sants 2023

Protecció Civil ha presentat les recomanacions i obligacions a seguir per celebrar Tot Sants amb seguretat, malgrat el context de pandèmia que vivim. Recorda que és vigent la prohibició de qualsevol reunió de més de sis persones (tret que siguin totes convivents), una mesura que marcarà les futures celebracions, possiblement també el Nadal.

Celebrar la castanyada i Halloween en família

De cara a la celebració de la castanyada 2020 i de Haloween, Protecció Civil recomana fer-ho en família i evitant les trobades amb persones amb qui no es té un contacte habitual. A més, recorda la necessitat de ventilar bé els espais de reunió i alerta que la màscara d’una disfressa no substitueix una mascareta de protecció.

Està prohibida la celebració de festes i revetlles amb ball a la via pública, no es pot fer l’activitat “truc o tracte” —en la qual els infants van disfressats casa per casa demanant llaminadures— i no es poden fer passatges del terror esporàdics.

A l’hora de fer panellets a casa, també es recorda que cal fer-los respectant els grups de convivència estable i sempre rentant-se sovint les mans amb aigua i sabó, així com dur mascareta.

Què tenir en compte per visitar els cementiris per Tots Sants?

Per a la visita als cementiris, es demana aplicar un control de l’aforament respectant sempre el màxim d’una persona per cada 2,5 metres quadrats. A més, s’han d’establir entrades i sortides diferenciades i adoptar mesures de neteja i desinfecció dels espais comuns. Als cementiris grans, com el de Montjuïc, caldrà establir un aforament màxim de 2.000 persones a la vegada, o bé fer sectors de com a màxim 2.000 persones.