La residència de gent gran Casa Asil de Sant Andreu assegura que ja ha sotmès a la prova del coronavirus a les 73 persones grans que resideixen actualment al centre. Així ho ha informat la Junta del Patronat de la Fundació Casa Asil en un comunicat en què explica que, davant dels retards en el subministrament tant per part de l’Ajuntament de Barcelona com del Departament de Salut, “vam decidir comprar tests fiables PCR a Progenie Molecular, una empresa solvent, situada a València”.

Així mateix, la direcció diu que dimarts a la tarda van fer la recollida de mostres a tots els residents i que esperen tenir els resultats en el termini de 48 hores. D’aquesta manera, continua el comunicat, “podrem reorganitzar els espais i confinar adequadament cada resident“. A més, la Junta del Patronat explica que per fer aquestes proves van comptar amb el suport i l’assessorament de Metges sense Fronteres, dels que diu que els anirà molt bé “la seva expertesa per establir els nous confinaments i nous circuits, especialment amb la roba i el menjar”.

Així mateix, la Junta del Patronat informa que, en els últims cinc dies, han mort quatre residents més. “És el que més ens dol”, afirmen en el comunicat. També expliquen que 33 residents han estat derivats: 28 viuen temporalment al Centre Blauclínic Isabel Roig de Sant Andreu, un a l’Hospital Clínic, un altre al Centre Sociosanitari Pere Virgili, un més a la Clínica Delfos i dues persones han anat a viure amb les seves famílies.

En aquest sentit, la direcció de la Casa Asil assegura que, fins a dia d’avui, han rebut 15 sol·licituds per endur-se el familiar resident a casa. El Departament de Salut ha fet les proves a 10 d’aquests casos i només tres han donat un resultat negatiu. La Junta del Patronat recorda que, tot i que ara ja no cal que passin les proves, “tant les famílies com nosaltres pensem que aquesta situació genera inseguretat“.

Pel que fa als treballadors, el centre diu que n’hi ha 55 que continuen de baixa. També afirma que, tot i la voluntat de sotmetre a la prova de la covid-19 a tota la plantilla, “la manera de procedir és més complexa” perquè cal tenir “molta cura que la nostra actuació no generi problemes als procediments d’altes i baixes laborals”. Tot i això, Casa Asil garanteix que té suficient personal auxiliar per atendre les necessitats dels residents, així com també material de protecció.