El col·lectiu dels Mossos d’Esquadra denuncia que la conselleria d’Interior actua amb “passivitat” davant la protecció dels agents pel coronavirus. Roberto Garcia, membre del sector dels Mossos de CCOO, afirma que “actualment no sabem quants agents tenen la covid-19 perquè no es fan tests”. Es calcula que hi ha 2.000 agents aïllats a casa d’un total de 16.000 policies. Garcia critica que es fan 50 proves diàries i que és “insuficient perquè passarà un any i encara s’estaran fent els tests”. Segons ell, la prioritat és que es facin els tests a tots els agents que estan aïllats i després a la resta dels Mossos.

Tornen a reclamar el material de protecció pels agents

A la vegada denuncia que la conselleria d’Interior no va fer de les dues resolucions judicials que obliguen el govern a dotar del material de protecció als agents. El col·lectiu demana mascaretes FFPP2 i FFPP3 i guants. Alhora, el TSJC obliga a fer tests als policies.

Volen que si un agent mor es tracti com a malaltia professional

Des de CCOO es demana que si un agent mor pel coronavirus es tracti com a una malaltia professional, i no pas com a comuna, tal com va anunciar el Ministeri de l’Interior. “Treballem al carrer i ens exposem al virus”, explica Garcia. Diu que si no es tracta com a malaltia professional es perden les cobertures d’indemnitzacions per a les famílies dels policies que hagin mort per a aquesta causa. Per ara, hi ha un agent dels Mossos de Premià de Mar mort per coronavirus.