El Rebost Comunitari, al barri de Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera, va néixer a instàncies de la Fundació Roure per dignificar l’entrega d’aliments a les persones o famílies vulnerables. Així, els usuaris poden triar els aliments que necessiten i no rebre un lot tancat. Els aliments i productes que ofereix provenen, en un 90 %, del Banc dels Aliments i la resta de supermercats del barri o d’aportacions econòmiques de particulars. Actualment, en són usuaris unes 250 famílies del barri.

La Fundació Roure va posar en marxa aquest servei per dignificar l’entrega d’aliments a les famílies o persones vulnerables del barri. Luma Pascua, responsable de projectes assistencials de la Fundació Roure, explica que “els usuaris fan la compra amb punts, però és com si la fessin amb diners perquè de vegades et comenten: ‘Ah, tienes muy caro el aceite de oliva’. Clar, l’oli d’oliva és un producte que tenim poc, és molt valorat i que val cinc punts”.

250 famílies usuàries

En l’actualitat fan ús de l’economat 250 famílies, que representen unes 600 persones. Cada 15 dies reben punts atenent el nombre de persones que viuen en la unitat familiar. Una persona sola rep 24 punts i les famílies nombroses, com a màxim, 62.

La Luma assegura que “fem molta pedagogia amb ells perquè tinguin una alimentació el més equilibrada i saludable possible. Tot el que veieu té un cost amb punts, però, per exemple, la fruita i la verdura, que per nosaltres és vital per a una dieta equilibrada i saludable, no té cost amb punts”.

Treball en xarxa de suport als usuaris

Al Rebost Comunitari s’arriba a través dels serveis socials del barri. Una vegada aquí, els responsables de l’economat treballen en xarxa amb altres entitats perquè els usuaris es reincorporin a una vida normalitzada al més aviat possible.