No són accidents freqüents, però se’n produeixen periòdicament i tots tenen la mateixa arrel: un conductor que confon l’entrada a una estació de metro amb l’accés d’un pàrquing. L’últim cas, el d’una dona que aquest dilluns al matí ha encastat el seu vehicle a una de les boques de metro de l’estació de la plaça d’Espanya. Un cop més, ha estat un incident sense ferits. En els darrers anys aquests tipus de successos no han provocat danys personals, però sí algun ensurt.

A l’estació de Diagonal, en un dels accessos del costat Besòs, l’any 2018 s’hi van precipitar dos vehicles. En el primer dels casos, el conductor era un home, d’edat avançada, que va explicar que l’únic que volia era aparcar el seu vehicle. El cert és que, en el lateral del passeig de Gràcia, hi ha accessos a un pàrquing en la mateixa disposició que les boques del metro.

Dos mesos després hi va anar a parar un altre cotxe: “He vist un home intentant entrar-hi, i en acostar-m’hi em demanava ajuda perquè no hi podia entrar. Li he dit que allò era el metro i llavors s’ha posat les mans al cap”, va relatar un testimoni del succés. I per acabar el recompte, a l’estació de Rocafort l’any 2015 també va baixar les escales un cotxe, que va arribar fins al passadís de l’estació.

Confusió sense fronteres

Altres ciutats europees també han registrat casos similars, tots, sense conseqüències greus. És el cas de Brussel·les, París, Berlín, Tolosa o Madrid. En aquest últim cas, l’any 2014 a l’estació de Ruben Darío hi va anar a parar un cotxe el propietari del qual va donar positiu en un control d’alcoholèmia. A Barcelona també hi ha hagut casos de cotxes que han anat a parar al metro fruit d’accidents de trànsit. Fa tres anys, per exemple, un taxista va perdre el control i va acabar a l’entrada de Rocafort, i el 2014 un cotxe va rebotar amb un altre vehicle aparcat i va caure escales avall a l’estació dels Encants.