Amb l’objectiu d’enfortir l’aposta pel turisme cultural de cara a la recuperació econòmica de la ciutat després de la pandèmia del coronavirus, el Consorci de les Drassanes Reials i Museu Marítim de Barcelona ha signat un conveni amb la promotora cultural Arthemisia-Evolucionarte per acollir exposicions itinerants d’art durant els pròxims tres anys. La iniciativa, que té el suport de l’Ajuntament i de la Diputació de Barcelona, pretén incorporar la capital catalana al circuit internacional de mostres de grans figures de la història de l’art, començant per la dedicada a l’artista gràfic neerlandès Maurits Cornelis Escher, que s’inaugurarà el 29 d’abril i es podrà visitar fins al 26 de setembre.

El tinent d’alcalde d’Economia, Treball, Competitivitat i Hisenda de l’Ajuntament de Barcelona, Jaume Collboni, ha assegurat que el conveni permetrà posar a l’abast del públic “grans artistes i exposicions internacionals”. El també vicepresident primer de la Diputació de Barcelona ha subratllat així mateix que l’objectiu és “refermar la vocació de capital cultural” de la ciutat, així com “revitalitzar l’oferta cultural” de la part baixa de la Rambla amb un projecte que “no està pensat per al turisme”, sinó “per a la gent de Barcelona i de tot Catalunya”.

Monet i Chagall, els pròxims

Després d’Escher, “la nostra intenció és portar Monet i Chagall“, ha anticipat Jesús Rodríguez, director de d’Evolucionarte-Arthemisia a Espanya. Així mateix, ha afirmat que “és un orgull ser a Barcelona“, que considera que “mereix ser receptora d’aquestes grans exposicions“. I ha explicat que no pretenen “robar” visitants a altres espais museístics de la ciutat, sinó “sumar-ne“.

Preus “assequibles”

L’entrada general costarà 13 euros, un preu “assequible“, segons Collboni. Rodríguez, de la seva banda, ha puntualitzat que aquesta tarifa “inclou l’audioguia”. L’entrada reduïda valdrà 10 euros; la grupal, nou, i hi haurà accés gratuït per als infants de fins a nou anys, a més de determinats col·lectius.

Mesures de seguretat

Pel que fa a les mesures de seguretat per reduir el risc de contagi de la covid-19, l’aforament estarà reduït al 50 %. Tot i això, com que es tracta d’un espai expositiu de gairebé 1.500 m2, hi podrà haver fins a 278 persones a la sala al mateix moment. A més, hi haurà dispensadors de gel hidroalcohòlic i el personal del museu indicarà als visitants la necessitat de mantenir les distàncies i posar-se correctament les mascaretes.