Les classes ja estan en marxa però a l’Institut Escola Arts encara no han acabat les obres previstes per a l’inici de curs. En concret, s’està acabant una escala, un pati de l’última planta i una classe. Des de l’AFA lamenten els retards en les obres que —reconeixen— molesten especialment els alumnes que han de fer classes amb portes i finestres obertes per prevenir contagis per coronavirus.

Obres per duplicat

Les obres d’adaptació de l’escola no són, però, les úniques que han de patir els alumnes i els professionals del centre. L‘Institut Escola Arts es va crear l’any passat i està provisionalment de lloguer a l’edifici de la desapareguda Escola Sant Vicenç de Paül. L’espai és propietat de les Filles de la Caritat i les monges també estan fent obres en la part de l’edifici que no està llogada al Consorci d’Educació de Barcelona.

L’Esther Rams, de l’AFA, assegura que les famílies estan “indignades” amb el retard, ja que les obres “han començat a meitat d’agost, quan estaven planificades des de fa dos anys”. “Sabíem que tindríem obres, sabíem que aniríem creixent a poc a poc però ens indigna que ni el curs passat ni aquest curs estiguin acabades a temps”.

La transformació de dos centres educatius

Quan es va crear l’Institut Escola Arts va absorbir l’antiga Escola Miquel Bleach i està previst que el curs 2022-23 assumeixi també els alumnes de l’Institut Coromines actual, que desapareixerà. Llavors, haurà d’estar llesta la reforma de l’edifici del Coromines, on es traslladaran tots els alumnes del nou institut escola. En aquest punt, el Consorci deixarà de llogar l’espai a les Filles de la Caritat.

Precisament, aquesta reforma pendent, és un altra de les preocupacions de l’AFA. Segons l’Òscar Adrià Ibáñez, el nou edifici ha de ser de “qualitat suficient per poder desenvolupar un projecte d’innovació educativa com el de l’Arts”.  I afegeix que, de moment, “la sensació és d’improvisació”.