Pla de l'Os de la Rambla

(ACN/redacció) El judici dels atemptats terroristes del 17-A a Barcelona i Cambrils començarà el 10 de novembre a l’Audiència Nacional, en concret a la seu que té a San Fernado de Henares (Madrid). Ho ha avançat l’advocat Jaume Alonso-Cuevillas a través de Twitter, on ha publicat una fotografia d’una part de la resolució de l’Audiència. En la imatge, l’alt tribunal concreta que els processats hauran de romandre “en centres penitenciaris pròxims a Madrid per garantir el seu dret de defensa”.

Jaume Alonso-Cuevillas representa Javier Martínez, el pare del menor que va morir a l’atemptat a la Rambla. En un segon tuit, ha explicat que l’Audiència els ha inadmès “bona part de la prova proposada” i ha apuntat que la causa seguirà a Europa.

A més d’aquest advocat, altres fonts properes al cas han confirmat la data a l’ACN. En la resolució, a la qual ha tingut accés l’ACN, l’Audiència Nacional també conclou que no és el moment processal per sol·licitar la responsabilitat civil directa o subsidiària de l’Estat, com fan algunes acusacions.

L’Audiència Nacional va acordar al juliol obrir judici oral contra tres presumptes membres de la cèl·lula terrorista que va cometre els atemptats, sense concretar la data. Es tracta de Mohamed Houli, Driss Oukabir i Said Ben Iazza, que es troben en presó preventiva des que els van detenir. La resta d’integrants de l’organtizació van ser abatuts per la policia, entre ells el conductor de la furgoneta, Younes Abouyaaqoub, autor material dels atropellaments a la Rambla. En concret, l’Audiència els jutja per delictes d’integració i col·laboració amb organització terrorista i no per assassinat, com ja va apuntar el jutge instructor.