passatgers dins un bus amb mascareta

La incidència de covid-19 a Sarrià – Sant Gervasi va ser la primera que es va desbocar a finals de juny, quan la cinquena onada va començar a fer pujar la corba de contagis. Dos mesos després, els papers s’han intercanviat. El districte més tocat per la pandèmia és Ciutat Vella mentre que les Corts i Sarrià – Sant Gervasi són els que registren les dades més optimistes.

Actualment, els 10 districtes barcelonins han doblegat la corba de la cinquena onada. Tot i la millora general, quatre districtes —Ciutat Vella, Horta-Guinardó, Sants-Montjuïc i Nou Barris— encara superaven la taxa dels 100 positius per cada 100.000 habitants del 16 al 22 d’agost. La resta de territoris se situen per sota d’aquest llindar.

Les Corts, Sarrià – Sant Gervasi i l’Eixample són les zones amb els registres més baixos de la pandèmia. Malgrat això, a Sarrià – Sant Gervasi i a Gràcia és on menys han baixat els positius l’última setmana, un 15 i un 12 % respectivament. A l’altra cara de la moneda, la reducció més acusada s’ha donat a les Corts. La incidència s’ha reduït a la meitat i ha passat de 103 a 50 casos per cada 100.000 habitants en una setmana.

Horta-Guinardó, del sisè al segon més afectat

Sense oblidar que la tendència és optimista a tot arreu i que els districtes tenen una incidència de covid força similar entre si, Ciutat Vella encadena tres setmanes encapçalant la llista dels més tocats per la covid. En la setmana més recent, el canvi que ha sorprès més és Horta-Guinardó. A mitjans d’agost se situava a mitja taula entre els més i els menys afectats però actualment és el segon amb pitjors registres.

Gràcia no ha millorat tant com d’altres, possiblement per l’impacte de la festa major, i això fa que hagi passat del segon menys afectat al cinquè. La cua de la taula també ha canviat en una setmana. Sarrià – Sant Gervasi tancava la llista fa 15 dies i actualment ho fa les Corts.