El Departament de Salut començarà a fer proves PCR per detectar infeccions de coronavirus a tots els treballadors i interns de les presons i dels centres de justícia juvenil. És una mesura que s’ha explicat des de la secretaria de Mesures Penals, Reinserció i Atenció a la Víctima amb l’objectiu de limitar la propagació del virus als centres i protegir tant als interns com als treballadors.

El 23 % de la plantilla, de baixa

Es preveu que les primeres proves comencin a partir de la setmana que ve i tindran prioritat aquelles persones que es troben de baixa. Després es continuarà amb els tests a la resta de professionals i interns. El 23 % de la plantilla no està disponible actualment (més de la meitat d’aquest percentatge són baixes per la covid-19 o de persones que han estat en contacte amb altres infectats).

L’afectació varia segons els centres. El que té més casos de l’àrea de Barcelona, també és el que té més nombre de treballadors i interns, és la presó de Quatre Camins (ara mateix hi ha 19 casos actius, tots ells professionals). A Brians 1 i Brians 2 hi ha ara mateix cinc casos actius (també professionals). La covid-19 en els centres de justícia juvenil és residual, per exemple a Can Llupià no hi ha hagut cap cas de coronavirus.

La mesura ja s’està aplicant en altres àmbits, com ara els Mossos d’Esquadra, que podran tenir accés als tests abans de reincorporar-se a la feina si és que han estat aïllats o en contacte amb un infectat.