inscripcio

La Federació d’Associacions de Pares i Mares d’Alumnes de Catalunya (FaPaC) ja ha reaccionat a l’anunci que la preinscripció escolar podria començar aquest 11 de maig de forma telemàtica. Demanen al Departament d’Ensenyament que expliqui de manera més clara què hauran de fer les famílies i denuncien que alguns centres concertats tenen informació privilegiada al respecte.

Dubtes en el sistema telemàtic

Per la FaPac, que ha tingut accés al document que el Departament ha fet arribar a les escoles, hi ha dubtes en el sistema en línia mitjançant el qual l’administració vol tramitar la gran majoria de preinscripcions. I li retreuen que no tothom hi pugui tenir accés: “El Departament ha estat capaç d’impulsar un sistema d’avaluació telemàtica en un temps rècord i, en canvi, no és capaç de garantir que totes les famílies de l’escola pública puguin fer aquest procés de preinscripció sense desplaçar-se presencialment“.

Desavantatge enfront la concertada

Hi ha una altra queixa. Han conegut que hi ha diverses escoles concertades que estan donant una informació avançada a les famílies i això comporta un desavantatge amb les escoles de la xarxa pública: “Provoca que les escoles privades concertades poden fer un acompanyament que les públiques no poden fer per manca d’informació”. Es tractaria, segons la FaPac, d’indicacions específiques que s’estan donant per telèfon sobre què es trobaran en aquest procés telemàtic, com ho hauran de fer, etc.

Molts centres no acabaran fent portes obertes

L’estat d’alarma i el confinament va deixar a mig fer les jornades de portes obertes previstes a tots els centres educatius. Segons fonts de la FaPaC, aquestes portes obertes s’estan fent de manera virtual en molts centres concertats, en canvi, només en alguna escola pública. Això farà que les famílies afrontin aquest procés encara amb més “incertesa i dubtes”. Consideren que és un desavantatge per a les famílies respecte als altres anys i que això no ajuda.