Mossos d'Esquadra

Els Mossos d’Esquadra que necessitin una PCR per reincorporar-se al lloc de treball es podran fer la prova de coronavirus en els propers dies, segons han explicat a l’ACN fonts del Departament de Salut, que vehicularà aquesta necessitat a través del programa Orfeu. Les proves les faran les mútues laborals al territori, hi han afegit les mateixes fonts.

El TSJC ha fet diversos requeriments a petició de sindicats policials per fer proves als mossos. La Sala Social va apressar el Departament d’Interior a proporcionar els tests suficients per fer la prova als agents que haguessin estat en quarantena per haver mostrat símptomes o haver estat en contacte amb positius, però també va demanar fer la prova a tot el cos per aïllar els focus de contagi.

Aquest migdia, el conseller d’Interior, Miquel Buch, ha admès preocupació per no poder fer proves als agents, i ha remarcat que és Salut qui decideix els procediments. “Per nosaltres començaríem ara mateix” a fer els tests als agents, ha dit, “però és Salut qui ens ha de dir com s’han de fer les proves”.