Les noves mesures sanitàries decretades pel govern per frenar els contagis de coronavirus han incentivat la creació de mètodes per evitar el contacte entre el cambrer i el client que consumeix en el restaurant. El periodista especialitzat en noves tecnologies, Toni Noguera, presenta les innovacions més destacades que s’estan instaurant en els locals de restauració. Una de les més conegudes és la conversió de les cartes tradicionals en codis QR. L’usuari ha de fer servir el telèfon i escanejar un codi que el portarà a una carta virtual.

Mostrar plats en 3D

Noguera també presenta una aplicació que permet als restauradors mostrar els plats de la carta en realitat augmentada, en 3D. Per aconseguir aquest efecte, els restaurants han de fer unes 200 fotografies en un plat rotatori, en una caixa de llums i, finalment, un artista especialitzat en 3D genera una imatge en 360 graus. El resultat final presenta la quantitat de menjar al plat i, per als més curiosos, també ensenya el procés de cuina i els ingredients que s’han utilitzat per elaborar-ho.

Robots que fan comandes i cuinen

D’altra banda, el gegant Google fa un parell d’anys que treballa per evitar que la gent s’encarregui de demanar una comanda a domicili. L’empresa assegura que ben aviat els assistents virtuals podran fer la comanda per nosaltres o també tindran la capacitat de reservar una taula en un restaurant. Alguns establiments estan incorporant robots que porten les comandes a domicili, per substituir personal que fa aquesta tasca. Ara bé, si l’usuari prefereix menjar a casa hi ha robots que poden cuinar, però és necessari tenir una impressora 3D. En aquest vídeo pots recuperar totes les innovacions que ha presentat l’expert en noves tecnologies.