Una cinquantena de persones s’han manifestat al Raval contra la “inacció municipal” davant l’incendi en un edifici del carrer d’en Robador que va haver-hi fa 15 dies i que es va iniciar als comptadors de la llum. Els manifestants denuncien que, dues setmanes després, l’edifici encara continua sense subministrament elèctric. “No tenim llum ni aigua. Fa dues setmanes que no ens podem dutxar i mengem només menjar fred“, ha assegurat en Marian, un dels afectats.

Els manifestants han iniciat la marxa davant l’edifici on es va produir l’incendi i després han recorregut diversos carrers del barri. Han acabat ocupant una finca al número 43 de Robador per allotjar les quatre famílies que encara no han pogut tornar a casa seva. “Sabem que l’Ajuntament té pisos buits i per això hem decidit prendre’n un”, ha dit la portaveu del Sindicat d’Habitatge del Raval Joana Sales. “Els del bloc 43 són pisos de protecció oficial on, fa tres anys, haurien d’haver entrat a viure famílies vulnerables“, ha afegit.

Una situació cada vegada més “insostenible”

L’acció s’ha convocat per exigir una resposta a l’Ajuntament i també a la propietat de l’immoble, el fons d’inversió Cerberus. Denuncien que la situació cada vegada és “més insostenible” i que les “promeses” romanen “incomplertes”. Precisament, la portaveu del Sindicat d’Habitatge del Raval Helena Martín després de l’incendi ja va alertar que al juny l’edifici havia passat una inspecció en la qual s’havia determinat que s’havia de revisar la instal·lació elèctrica. Va afegir que està en risc la salut de molts veïns.

L’incendi als comptadors de l’edifici del carrer d’en Robador va tornar a posar de manifest els problemes elèctrics que fa temps denuncien diversos veïns del Raval. Aquesta situació, sumada al context de crisi d’habitatge, ha aixecat la indignació de veïns i comerciants, que aquest dijous ja es van manifestar a les portes d’Endesa.

Talls de llum a diferents barris

Els talls de llum, però, no són un problema únicament al Raval. També veïns d’altres barris com la Trinitat Nova, Torre Baró, Gràcia o l’Eixample han denunciat situacions similars.