Gràcia se suma també a les queixes veïnals per talls de llum intermitents. En concret, han aixecat la veu d’alarma 82 veïns del carrer de Sant Pere Màrtir, que denuncien problemes amb la xarxa elèctrica. Endesa està estudiant la càrrega elèctrica de la zona per trobar-hi una solució.

Marta Capdevila és una de les veïnes que pateixen els talls d’electricitat des de fa una setmana, però amb més intensitat des de fa dos dies. La interrupció del subministrament li dificulta el teletreball i inutilitza la calefacció elèctrica que té a casa. Té també altres conseqüències. Fa dos dies, la seva mare va agafar l’ascensor de la finca i, quan va marxar la llum, es va veure atrapada a dins. La dona pateix claustrofòbia i finalment els Bombers la van haver de rescatar.

L’ascensor segueix avariat en aquesta finca de Gràcia

Una altra veïna, Esther García, també es queixa dels problemes que originen aquests talls de llum constants. En el seu cas s’hi sumen raons mèdiques. El seu marit necessita una màquina d’apnees per poder dormir i els talls d’electricitat provoquen que deixi de funcionar amb els problemes de respiració que això li ocasiona.

Les dues veïnes coincideixen a apuntar que Endesa no els està donant cap resposta satisfactòria i que moltes vegades només poden parlar amb sistemes automàtics de la companyia.

Recollida de signatures al Raval

Aquestes incidències a Gràcia se sumen a les que reporten veïns d’altres barris de Barcelona. El Raval va ser un dels primers a aixecar la veu d’alarma. Ara, a iniciativa d’una botiguera i una veïna dels carrers més afectats pels talls de llum, associacions, veïns i comerciants han recollit al voltant de 250 signatures que aquest dijous al matí han estat registrades a l’Ajuntament. Demanen principalment que es restableixi el subministrament elèctric al barri i que la companyia realitzi descomptes en les factures de la llum als veïns i comerços afectats pels talls.

La Trinitat Nova recupera la llum

D’altra banda, als carrers d’Aiguablava i de Portlligat, a la Trinitat Nova, ja han recuperat l’electricitat. Ara esperen que s’acabin les obres de reurbanització de la zona, perquè serà aleshores quan el barri estrenarà una instal·lació elèctrica que ha de posar fi als talls en el subministrament.