La primera Audiència Pública de Sant Martí del nou mandat municipal, celebrada aquest dimecres al vespre, ha estat marcada per la protesta dels veïns de la plataforma Per un Barri Digne del Besòs i el Maresme. Els membres han omplert la Sala de Plens de la seu del districte i s’han concentrat també fora de l’edifici per fer sentir la seva veu. Han demanat més seguretat, neteja i millores al barri, però, sobretot, han mostrat rebuig a la possible obertura d’un espai d’atenció immediata per a joves migrants. El nou regidor del districte, David Escudé, ha reiterat el que ja va dir l’Ajuntament: “S’està treballant, no a Sant Martí, a tot Barcelona, buscant l’espai més digne perquè aquests menors d’edat puguin estar-hi”.

“Compartim les càrregues, però entre tots els districtes”

Els veïns de la plataforma, que ja han protestat anteriorment contra la possible instal·lació d’un centre de menors, han preguntat als responsables polítics si l’Ajuntament obrirà l’equipament en un solar a tocar de la Torre Diagonal. A parer seu, un centre d’aquest tipus pot generar conflictes a la zona. “Compartim les càrregues sí, però entre tots els districtes de Barcelona i no centrifuguem els problemes als extrems de la ciutat” ha demanat Jennifer Rodríguez, membre de la plataforma. També ha afegit que volen que “als veïns d’aquests barris de la perifèria, que som ciutadans de ple dret com tothom, se’ns consulti sobre les solucions que s’han de dur a terme per fer front als problemes”.

Tot i la pressió dels representants veïnals, David Escudé no ha donat una resposta definitiva, però ha reiterat que el consistori està treballant amb la Generalitat per trobar la millor ubicació a la ciutat “no només per al barri, sinó també per als joves que han d’anar-hi”.