Les agressions físiques i verbals contra persones del col·lectiu LGTBI a Barcelona han augmentat un 20 % aquest any respecte al mateix període de l’any anterior, segons ha detallat l’Observatori contra l’Homofòbia (OCH) després de la reunió que ha celebrat amb el conseller d’Interior, Miquel Buch. L’OCH assegura que l’any 2018 es van registrar 44 agressions a la ciutat entre el gener i l’agost i enguany, 53.

L’Eixample, Sants-Montjuïc i Ciutat Vella

El districte de l’Eixample ha estat on s’han denunciat més incidències (17), seguit de Sants-Montjuïc (12) i de Ciutat Vella (nou). L’entitat té previst reunir-se amb la Guàrdia Urbana i amb els responsables dels districtes on s’han registrat més casos.

A Catalunya també hi ha hagut un increment d’agressions. Fins al juliol del 2019 s’han registrat 117 casos, nou més que tot l’any 2018.

Reclamen el reglament sancionador

Les dades han estat presentades pel president de l’Observatori contra l’Homofòbia, Eugeni Rodríguez, i el coordinador tècnic de l’entitat, Cristian Carrer, i traslladades al conseller Buch, a qui han reclamat més coordinació en àmbit territorial, recuperar les reunions bilaterals i l’aprovació del reglament de règim sancionador de la llei contra l’homofòbia. Aquest reglament permetria sancionar les denúncies fetes per persones del col·lectiu LGTBI que no tenen càrrega penal.

L’Observatori ha recordat que durant les Festes de la Mercè activarà una línia de telèfon i WhatsApp amb un psicòleg i un advocat. El número 699 901 651 servirà per atendre les incidències entre les 10 de la nit i les tres de la matinada.