Centenars de persones s’han manifestat aquest dimecres pels carrers de la Vila de Gràcia com a rebuig al desallotjament de Ka la Kastanya. Els Mossos d’Esquadra han realitzat un fort desplegament a la zona i han efectuat petites càrregues contra alguns manifestants.

La policia ha detingut tres persones: una per haver llançat una pedra contra una entitat bancària i se l’acusa d’un delicte de anys i les altres dues per atemptat als agents de l’autoritat. També s’han identificat 15 persones i dos mossos han resultat ferits.

La manifestació s’ha allargat fins a dos quarts de 10, moment en què s’ha dividit en petits grups que han continuat marxant pels carrers de Gràcia. En alguns moments s’han produït corredisses i hi ha hagut contenidors tombats.

La manifestació ha començat a les 19 h d’aquest dimecres al carrer Gran de Gràcia, a l’altura de l’estació de metro de Fontana. La policia ha aturat diverses persones per revisar les bosses que duien i els ha escorcollat i identificat.

Un local ocupat fa 11 mesos

El cos policial ha executat el desallotjament, aquest dimecres al matí, per un requeriment del jutjat 30 de Barcelona i durant el dispositiu ha detingut dues persones. Se les acusa d’un delicte greu de desobediència i de resistència a l’autoritat. La convocatòria de la protesta s’ha fet a través de les xarxes socials.

L’ocupació de Ka la Kastanya, ubicada al carrer del Torrent de les Flors, 144, es va produir el 31 d’octubre del 2018, com a resposta al desallotjament de Ca la Trava, un bloc també ocupat al número 154 de la travessera de Gràcia.