(ACN) 65 Mossos d’Esquadra d’arreu del territori s’han deixat fotografiar per il·lustrar el calendari solidari del cos per a l’any vinent. Els agents de seguretat han posat juntament amb usuaris, familiars, psicòlegs, personal sanitari i treballadors de les Associacions de Familiars de Malalts d’Alzheimer. També han inclòs a les fotografies productes gastronòmics representatius de la geografia catalana.

Amb la selecció de 12 imatges s’han editat 18.000 exemplars del calendari, que es posaran a la venda en més de 730 punts a un preu de cinc euros. Els beneficis aniran a la Federació d’Associacions de Familiars de Malalts d’Alzheimer de Catalunya. En les sis edicions anteriors es van recaptar 344.595 euros, que s’han destinat íntegrament a entitats que desenvolupen tasca social.

La importància dels hàbits saludables

L’edició d’enguany incorpora un decàleg amb recomanacions per tractar les persones malaltes d’Alzheimer. En aquesta edició també pren importància la gastronomia catalana per valorar la necessitat de seguir una dieta sana i hàbits saludable en la lluita contra l’Alzheimer.

Solidaritat entre els agents

La presentació del calendari ha tingut lloc aquest dimecres en un acte en què el conseller d’Interior, Miquel Buch, ha destacat la ”solidaritat” que hi ha darrere els agents dels Mossos d’Esquadra per ”jugar-se la integritat física pels altres”. El director de la Policia, Andreu Joan Martinez, ha apel·lat a ”l’esforç i capacitat” de cadascun de nosaltres per acompanyar amb ”la màxima serenor, amabilitat i amor” a les persones que més ho necessiten.