El 120è dia de protesta contra la sentència del procés a l’avinguda Meridiana ha estat marcat pels dos enfrontaments que s’hi han produït. El primer ha estat tot just començar el tall, cap a les 19.45 h, quan un motorista ha accelerat per passar pel mig de la concentració. S’hi han acostat més manifestants quan un d’ells ha llançat una llauna de cervesa que ha fet caure a terra el conductor. Tot i que ha augmentat la tensió, la disputa no ha anat a més perquè alguns dels concentrats els han separat.

El motorista, que havia caigut a terra, no ha necessitat d’atenció sanitària tot i la presència d’una ambulància del sistema d’Emergències Mèdiques (SEM).

El segon enfrontament s’ha produït cap a les 20.30 h, quan un jove, acompanyat de la seva parella i el fill, ha increpat els manifestants de Meridiana Resisteix fins que, quan un d’ells li ha respost, s’hi ha encarat per donar-los puntades de peu.

En aquest moment hi han intervingut els Mossos d’Esquadra, que, mitjançant agents de l’ARRO, han establert un cordó de seguretat. per evitar qualsevol altra coincidència física entre el centenar de manifestants independentistes i prop d’una desena que els increpaven pel tall.

Els manifestants diuen que en dies anteriors no s’havien produït incidents i, en canvi, atribueixen els d’avui a la manifestació ultra que hi havia convocada a pocs metres, com cada dia 10, 20 i 30 de cada mes. Segons han dit, tot i que la protesta s’havia desconvocat, creuen que alguns grups d’ultres s’han acostat al tall a provocar.

Es desvinculen de les acusacions dels comerciants

D’altra banda, bona part dels manifestants que aquest dilluns s’han concentrat a la Meridiana han respost al comunicat de l’Associació de Comerciants Fabra Centre, que responsabilitza els 120 dies de talls a la Meridiana de les pèrdues en les vendes del 30 % que, diuen, tenen relació directa amb la protesta. En aquest sentit, asseguren que “els talls s’han fet sempre a partir de les 20 h, quan tanquen els comerços de la zona”.

Alguns dels participants al tall, que són comerciants, atribueixen el descens en les vendes al fet que “el gener i el febrer acostumen a ser mesos de menys activitat comercial, després de les festes de Nadal”, i no pas a la protesta. Així, l’Assemblea de Meridiana Resisteix destaca que “sempre hi ha hagut cordialitat entre manifestants i comerciants del barri” i apunta que “quan venen manifestants d’altres indrets de Catalunya, fan despesa en aquests establiments“.