Agressió homòfoba al Mcdonalds

La Fiscalia de Delictes d’Odi i Discriminació de Barcelona es persona com a acusació contra el presumpte autor de l’agressió homòfoba verbal en un conegut local de menjar ràpid del centre de Barcelona el juny del 2019, durant el Pride Barcelona. El ministeri públic li imputa un delicte contra els drets fonamentals i la integritat moral. Però la fiscalia també ha presentat denúncia contra el vigilant de seguretat que apareix en el vídeo i que, segons el seu escrit, va permetre la “humiliació pública de la víctima” amb la seva inactivitat. Per això, l’acusa d’un delicte d’omissió del deure d’impedir delictes.

L’atac va ser gravat i difós per les xarxes socials. Tot va passar en un local del McDonald’s del carrer de Pelai. El jove demanava “tranquil·lament” una consumició a les màquines d’autoservei quan un altre client el va “increpar de forma agressiva per l’esquena”, sense cap discussió o enfrontament previ. El va atacar per la seva manera de vestir. “Et faré heterosexual a hòsties”, va exclamar amb to amenaçador. Segons la fiscalia, el denunciat “va començar a renyar de forma hostil” i va clavar una empenta a la víctima, que va acabar colpejant-se amb una màquina dispensadora de begudes.

Sobre l’actuació del vigilant de seguretat, el ministeri públic apunta que no va intervenir per evitar l’atac, malgrat conèixer el “caràcter conflictiu” de l’acusat, perquè havia protagonitzat problemes anteriors amb altres clients del local. Segons la fiscalia, el vigilant no va fer res per frenar la “conducta humiliant” i es va limitar a avisar els Mossos d’Esquadra per comunicar que “dos clients s’estaven amenaçant entre ells”.