Jaume Mengual és sensesostre. Ara té l’oportunitat per viure en un pis del bloc APROP, de l’Ajuntament. Però hi ha un entrebanc: té una gossa, la Laika. Tot i que en un primer moment això no era un obstacle, ara no és clar que hi pugui viure amb ella. El motiu és la raça de l’animal. És una terrier de Staffordshire americà, una de les races que la normativa considera potencialment perilloses (GPP).

Aquest dilluns s’ha reunit amb un representant de l’Ajuntament amb qui ha pogut parlar sobre la gossa. “El que ens ha fet l’entrevista ha vist que era una gossa molt tranquil·la, l’he deixat anar pel pis i no ha fet res”, explica en Jaume. S’ha compromès per escrit a fer-se responsable de l’animal si causa algun desperfecte. Ara el cas és en mans del consistori, que haurà de decidir si permet que la gossa l’acompanyi al pis.

“És una família per a mi”

Accedir a un dels pisos APROP, construïts amb contenidors, era una de les poques opcions per a en Jaume i la Laika perquè els animals no poden accedir als albergs per a sensesostre. Ara dormen en un aparcament de cotxes i ell es dutxa a les instal·lacions d’Arrels Fundació. Desitja viure en una llar però si el consistori no hi permetés l’accés a la Laika, té molt clar què faria. “No hi entraria. Si la meva gossa no entra amb mi jo no entro al pis. És una família per a mi”, assegura.

Properament s’instal·laran els primers inquilins del bloc APROP. En Jaume espera que, en qüestió de dies, es resolgui la seva situació i pugui tornar a viure en un pis amb la seva gossa, la Laika.