Els Mossos d’Esquadra han evitat que la contraprotesta convocada per grups ultres a l’avinguda Meridiana hagi arribat a Fabra i Puig, on unes 300 persones han tallat la via per 89è dia consecutiu contra la sentència del procés. La plataforma Catalanes por España ha animat a mobilitzar-se per rebutjar aquests talls. Aquesta no serà l’última manifestació que es farà contra el tall de la Meridiana: d’acord amb els organitzadors, l’acció es repetirà els dies 10, 20 i 30 de cada mes.

Malgrat tot, unes 300 persones cridades per Meridiana Resisteix han efectuat el tall i han animat a fer una contestació “ferma, clara i nítidament antifeixista” a la contraprotesta. Durant la concentració, s’ha cremat una bandera espanyola.

Una cinquantena de persones han respost a la crida per protestar contra els talls de la Meridiana. Entre els concentrats hi havia el president de l’Associació Catalana de Víctimes d’Organitzacions TerroristesJosé Vargas, que ha amenaçat un periodista de betevé que cobria la informació. S’han concentrat a l’avinguda Meridiana amb el carrer d’Hondures, al costat de la sortida del metro i de Rodalies de la Sagrera. Després, han avançat cap a Fabra i Puig, on es fa el tall, sota crits de “La Meridiana es española” o “CDR, terroristas”. Tanmateix, han exigit que el president de la Generalitat, Quim Torra, deixi el càrrec just en el dia en què la Junta Electoral Provincial ha deixat vacant el seu escó al Parlament.

Tot i això, abans d’arribar-hi s’han trobat amb agents dels Mossos d’Esquadra, que han evitat que poguessin arribar fins a Fabra i Puig.

89è tall de l’avinguda Meridiana

La mobilització d’aquests contramanifestants, però, no ha evitat que aquells que es concentren cada vespre a la Meridiana hagin repetit l’acció. Tal com estava previst, a les 19.30 h han tallat el trànsit. Un veí explica que alguns assistents s’han organitzat per la presència de manifestants ultres amb la intenció de fer un perímetre humà i situar-hi al mig la gent gran per “protegir-la”. Afirmen que no busquen cap confrontació: “No som violents”. Els dos grups s’han situat a menys de 100 metres de distància, separats per un cordó policial.

El 17 de desembre passat, desenes de persones ja van intentar boicotejar el tall a la Meridiana, però els Mossos d’Esquadra van encapsular aquest grup per evitar que arribés fins a Fabra i Puig.

Més efectius de Sanitaris per la República

Davant la possibilitat d’incidents, el col·lectiu Sanitaris per la República, que dona primers auxilis als manifestants que necessitin atenció mèdica durant les mobilitzacions, ha reforçat el nombre de voluntaris desplegats aquest divendres a la zona. S’hi han desplaçat entre 22 i 25.

A més, han demanat que en el 89è dia de tall hi hagi més presència dels Mossos d’Esquadra i de la Guàrdia Urbana per evitar que hi hagi baralles o agressions. Fonts policials han confirmat a betevé que, com sol ser habitual sempre que poden coincidir dos grups de “posicions ideològiques antagòniques”, es reforça el dispositiu dels Mossos. Minuts abans de l’inici de les protestes, ja eren visibles quatre vehicles de la Brigada Mòbil a tocar de Fabra i Puig, que després s’han acabat col·locant al mig de la calçada.

Meridiana Resisteix, el moviment veïnal que convoca diàriament els talls a l’avinguda Meridiana, ha fet aquest divendres una “convocatòria extraordinària” que crida la gent a mobilitzar-se. Vol donar una contestació “ferma, clara i nítidament antifeixista” contra la contraprotesta prevista. Al tall d’aquest divendres s’hi han sumat diversos moviments i entitats, com diversos comitès de defensa de la república (CDR) de Barcelona.

https://twitter.com/Cdr_nv_sg_cgr/status/1215620194250432512