Els botiguers del passeig de Fabra i Puig i entorns no es posen d’acord a l’hora de valorar els efectes sobre la caixa dels talls de la Meridiana contra la sentència del procés —que aviat farà quatre mesos que duren. Segons ha assegurat l’associació de comerciants d’aquesta via, la facturació a botigues i restaurants ha caigut un 30 % i la situació és insostenible, alerta l’entitat. Però no tots els botiguers han notat la baixada de la clientela arran de les protestes. Alguns fins i tot han vist com augmentava entre un 10 i  un 20 %.

“A les tardes no hi ha clients a les botigues”

Jordi Navarro, president de l’Associació de Comerciants Fabra Centre, diu que a les botigues no hi entren clients a les tardes coincidint amb les manifestacions. Segons Navarro, han detectat una pèrdua de clients que es desplaçaven fins a aquesta zona amb cotxe i que d’ençà dels talls eviten fer-ho. Diu el president que hi ha alguns comerciants ja han abaixat la persiana i d’altres es plantegen tancar més d’hora la botiga. Per evitar els efectes negatius de la protesta sobre l’activitat comercial, l’entitat demana que sigui itinerant perquè no afecti sempre la mateixa zona.

L’Associació Veïnal Sant Andreu Sud també ha valorat els efectes del tall. La presidenta ha explicat a betevé que la gent que compra a Fabra i Puig és del barri i difícilment els afectaran els talls de trànsit. A més ha afegit que la protesta només coincideix durant 30 minuts amb l’horari comercial. Per això dubta que els talls hagin ocasionat pèrdues econòmiques tan importants, una postura que coincideix, encara amb més diferències, amb l’opinió dels manifestants. Els participants dels talls descarten que aquest descens de vendes tingui relació amb la protesta.