La secretària judicial que va participar en l’operació a la seu d’Economia el 20-S ha tornat a declarar, en aquest cas davant de l’Audiència Nacional pel judici al major Josep Lluís Trapero. Durant el testimoni, ha matisat algunes de les declaracions que havia fet durant el judici al Suprem i aquest dilluns ha dit que no sap si va sentir Carme Forcadell i tampoc està segura d’haver vist un manifestant escopint un agent.

“M’has de treure d’aquí sigui com sigui”

Montserrat del Toro ha tornat a relatar el periple que va fer per mirar de sortir de la seu d’Economia. Segons el seu relat, va trucar al jutge de guàrdia i li va dir: “Has de treure’m d’aquí, com sigui. Ja no puc més”. Va ser aleshores quan, segons ha dit la secretària judicial, es va donar a Trapero mitja hora per treure-la de l’edifici. A Del Toro li van explicar que Trapero va dir que era pràcticament impossible fer-ho. Sigui com sigui, tal com relata la secretària judicial, al cap de poca estona van aparèixer dos agents no uniformats que es van identificar com a mossos d’esquadra. “Tenien l’ordre de Trapero d’establir un pla de sortida, almenys per a mi”, ha detallat. 

“Atrapada i sola”

Montserrat del Toro també ha dit que no podia saltar el mur quan va haver de sortir per la finestra per fugir pel teatre Coliseum. La secretària diu que no recorda ni per on va baixar. “No em va semblar el lloc més adequat però no em va quedar més remei”, ha insistit. D’altra banda, ha dit que un cop dins del teatre, es va quedar “atrapada” i “sola” dins d’un camerino durant més de mitja hora fins que es va acabar la funció i que, finalment, va sortir per la porta per on surten els actors. “Em van dir: ‘Corre cap a la dreta i puja al primer cotxe sense logotip que trobis'”.

Li ha canviat la vida

Segons Del Toro la seva vida es va començar a complicar quan va declarar com a testimoni en el judici al Suprem. La secretària afirma que va rebre amenaces de mort, i els Mossos li van posar un escorta i vigilància policial al domicili i li van recomanar deixar les xarxes socials. La lletrada ha declarat aquest dilluns per videoconferència i durant la sessió no se li ha pogut veure la cara.