La darrera agressió homòfoba a la Vila de Gràcia ha tornat a fer saltar les alarmes de l’Observatori contra l’Homofòbia. Eugeni Rodríguez, president de l’entitat, ha assegurat aquest dilluns que “s’ha d’erradicar la idea que es pot agredir impunement persones LGTBI” . Per aquest motiu, Rodríguez creu que és clau que les víctimes d’aquestes agressions  “denunciïn el que han patit”  i que, posteriorment, “els agressors rebin un càstig“.

L’observatori contra l’Homofòbia ha anunciat que es personarà com a acusació particular i ho farà aquest dimarts.

Eugeni Rodríguez ha anunciat que divendres, 14 de febrer, es reunirà a l’Ajuntament per abordar aquesta qüestió, especialment des del punt de vista de la prevenció. El president de l’Observatori veu fonamental engegar “una campanya institucional” per evitar violències com les del darrer cap de setmana. Per denunciar-les, i reclamar mesures punitives per als agressors, l’entitat ha convocat una concentració dimecres, 12 de febrer, als Jardinets de Gràcia.

Aquest 2020 l’Observatori ha comptabilitzat 28 incidències. L’entitat calcula que l’any 2019 les agressions homòfobes es van incrementar un 40 % respecte a l’any anterior.