Els Mossos d’Esquadra han desarticulat un grup criminal que es dedicava al tràfic de drogues i que havia extorsionat durant tres anys un economista i administrador financer. S’han detingut quatre homes i una dona d’entre 28 i 54 anys i tres més han quedat com a investigats pels mateixos fets. Els detinguts estan en llibertat amb càrrecs i amb ordres d’allunyament de la víctima. El líder del grup tenia el domicili a Barcelona i també disposaven d’una casa a Bigues i Riells on hi havia dues plantacions de marihuana.

Mossos desarticulen grup extorsió financer

La investigació va començar l’agost passat arran de la denúncia d’un home que afirmava ser víctima des de feia tres anys d’una extorsió d’un grup de persones que li exigien el pagament d’un deute de 585.000 euros que no era seu. Els extorsionadors havien aconseguit que els pagués uns 80.000 euros de forma fraccionada i també havien començat  a extorsionar altres socis i inversors relacionats amb la víctima. Per aconseguir-ho, el líder del grup havia amenaçat de mort en diverses ocasions el financer i la seva família i, fins i tot, el va agredir físicament un dia que no va lliurar els diners acordats.

El dispositiu policial per desmantellar el grup es va dur a terme el 20 de novembre. Els Mossos d’Esquadra van detenir quatre homes i una dona. Els agents van escorcollar el domicili de Barcelona del líder del grup, on van trobar una arma de foc, i també la casa de Bigues i Riells, on es van intervenir 805 plantes de marihuana, 13 quilos de cabdells empaquetats i llestos per a la distribució, i material per al cultiu.

Mossos desarticulen grup criminal extorsió financer