La Línia 133 de Bus del Barri s’ha posat en marxa el 26 de novembre i enllaça els barris de Sant Andreu, Baró de Viver i el Bon Pastor a través d’un trajecte circular de 7,5 quilòmetres. L’origen i final de la línia es troba al carrer de Tucumán, a Baró de Viver, i continua pel Bon Pastor per, finalment, arribar al barri de Sant Andreu. El recorregut, fet per un únic minibús, té parades a les portes del CAP Casernes i del CAP Sant Andreu, com també al Mercat de Sant Andreu i a la seu del districte. En total té 25 parades i funciona els set dies de la setmana amb una freqüència de pas de 45 minuts. L’horari de funcionament és els feiners d’entre les set del matí i les nou del vespre i els dissabtes i festius d’entre les nou del matí i les nou del vespre.

Un autobús molt reivindicat

L’Associació de Veïns i Veïnes del Bon Pastor fa més de 15 anys que reclama un bus per als barris del Bon Pastor i Baró de Viver. En les sessions de participació i debat per a la implantació de les línies noves, els veïns havien insistit reiterades vegades en la necessitat d’un autobús que permetés al veïnat, sobretot les persones grans, anar al CAP Sant Andreu i CAP Casernes, on es troben els metges especialistes, sense necessitat de fer transbord en el transport públic. A més, gràcies a aquesta línia nova, els veïns de Baró de Viver tenen més facilitat per anar al centre d’atenció primària de referència, que es troba al Bon Pastor.

Freqüència de pas insuficient

Tot i que els veïns celebren la instauració de la Línia 133, consideren que el temps d’espera a les parades -de 45 minuts- és excessiva. L’Associació de Veïns i Veïnes del Bon Pastor proposa a TMB estudiar la manera d’augmentar la freqüència de pas tenint en compte que només hi circula un autobús. Alguns usuaris proposen reduir el nombre de parades actuals per escurçar el temps d’espera.

L’H8 arriba al centre del Bon Pastor

Una altra de les demandes dels veïns del Bon Pastor ha estat acceptada. L’H8 ha allargat el trajecte fins al nucli d’habitatges a la zona centre del Bon Pastor. La línia horitzontal tenia el final al carrer de São Paulo, davant del Centre Comercial la Maquinista, però l’entitat veïnal ja havia sol·licitat que es prolongués perquè es pogués connectar amb la parada del metro del Bon Pastor.