Unes 200 persones convocades per les entitats ANC i Òmnium Cultural s’han concentrat aquest dimecres a la plaça Nova, davant de la Catedral, per rebutjar l’operació de la Guàrdia Civil d’aquest dimecres, que ha detingut una vintena de persones i ha fet una trentena d’escorcolls. Després de la concentració del matí a la plaça de Sant Jaume, la protesta de la tarda ha reclamat “una resposta unitària independentista” i “fermesa” per assolir la independència de Catalunya.

L’acte ha estat formal i breu i ha acabat amb la lectura per part de l’actriu Carme Sansa d’un comunicat consensuat. En l’escrit, denuncien que la “injustícia” de l’operació policial lamenten que les detencions segueixen “la mateixa dinàmica” que les del 20 de setembre del 2017, quan la Guàrdia Civil va entrar a la Conselleria d’Economia i Hisenda. Asseguren que les “clavegueres de l’Estat” continuen funcionant i que estan “abocades a la persecució de l’independentisme“, un procés polític, que, diuen, és legítim i democràtic.

Entre els assistents, s’hi ha vist membres dels partits independentistes: Francesc Dalmases per part de JxC, José Rodríguez per ERC i Carles Riera, de la CUP. També hi ha participat la presidenta de l’ANC, Elisenda Paluzie.

Protesta a la caserna de la Guàrdia Civil

L’Assemblea Nacional ha afegit una segona convocatòria: a les 20 h al davant de la caserna de la Guàrdia Civil, a la travessera de Gràcia. Un centenar de persones han respost a la crida amb estelades i pancartes en què, per exemple, demanen la llibertat dels líders independentistes que són a la presó. També han llençat un pot de fum a la línia dels Mossos que custodia la caserna.

Amb motiu de la concentració, operaris de neteja han retirat contenidors de la via pública davant la possibilitat que puguin produir-se incidents.