Unes de les colònies més especials de l’estiu han arribat al final. Es tracta de les que organitza l’Associació Espanyola Contra el Càncer (AECC). Presenten la particularitat que tots els nens que hi participen tenen un germà que té o ha tingut càncer. La intenció del projecte, encapçalat per la directora de l’associació, dues psicòlogues i tres monitors, és poder donar a aquests nens l’atenció que no tenen a causa de la complicada situació que viuen a casa. La directora d’aquestes colònies de l’AECC, Rut Tresens, assegura que els tallers organitzats ajuden els nens, ja que “els ofereixen tot de recursos perquè puguin gestionar de la millor manera possible l’estrès, la ràbia i altres emocions”.

“Els grans oblidats”

Els pares lamenten que, per culpa de la malaltia, destinen més esforços i atenció al fill que té càncer, de manera que els altres germans acostumen a quedar “desplaçats” i esdevenen “els grans oblidats de la malaltia“. Joan Alfaro, l’avi de la Jana, una de les nenes que s’hi ha apuntat, assegura que són “unes colònies terapèutiques i necessàries” tant per als nens com per a les famílies. En aquest sentit, Diego Bonilla, pare de la Julia, explica que tot plegat és positiu, perquè permet als pares “desconnectar” i estar en unes condicions millors per atendre els seus fills.

L’edició d’enguany, que ha tingut lloc del 14 al 18 de juliol, ha estat la 15a d’aquestes colònies, a les quals s’han apuntat 25 nens, tots d’entre 7 i 17 anys i de diferents llocs de l’Estat. La destinació ha estat una casa de colònies del municipi barceloní de Sant Quirze Safaja, i els nens també hi han pogut gaudir d’activitats com ara llançar-se en tirolina, fer gimcanes, banyar-se a la piscina, etc. Altres colònies terapèutiques també gratuïtes que l’AECC organitza són les de nens amb càncer o les de nens amb pares amb la malaltia.