Finalment el desnonament s’ha executat. Era el tercer intent de desallotjament de l’Abdelah i la seva família. La mobilització veïnal no ha pogut frenar el que s’havia previst per a aquest divendres. A primera hora del matí el Grup d’Habitatge de Sants ha convocat els veïns per intentar frenar el llançament però, de seguida, han arribat diverses patrulles dels Mossos d’Esquadra que han desplegat un ampli cordó policial en el perímetre de la finca, al número 17 del carrer de Ventura Plaja, a Sants-Badal.

cordó policial desnonament Abdulah a Sants, carrer Ventura Plaja

Una seixantena de manifestants estaven asseguts a terra per impedir que la policia s’acostés a l’edifici i ha estat llavors quan s’han produït moments de tensió entre uns i d’altres. Finalment la policia ha retirat els manifestants de les portes de la finca. L’Abdelah ha estat traslladat amb una ambulància a l’Hospital del Sagrat Cor per problemes de salut. En el moment del desallotjament, la seva família no es trobava a l’interior del pis perquè ha marxat de vacances al Marroc.

16 anys al barri

Abdelah i la seva família fa 16 anys que viuen en aquest pis i ara la propietat els ha denunciat pel retard en el pagament d’una mensualitat del lloguer. Segons el Grup d’Habitatge de Sants, la propietat ha paralitzat el contracte de lloguer que té vigència fins al 2020. Els veïns demanen a l’arrendador que reconsideri la situació i que permeti a la família seguir vivint al pis. L’entitat assegura que el propietari té quatre pisos a l’edifici, i n’hi ha tres que s’han convertit en pisos turístics. Temen que amb el desnonament de l’Abdelah es reconverteixi l’habitatge per a aquest ús.

Manifestació pel carrer de Sants

Els manifestants han fet una marxa lenta al carrer de Sants que ha afectat la circulació. Durant la protesta un grup de manifestants ha llançat pintura a un bus turístic. Els veïns han acabat la manifestació a les portes de la seu del districte de Sants-Montjuïc. Aquí han aconseguit reunir-se amb els responsables municipals per fer dues peticions per a la família desnonada: que els incloguin a la mesa d’emergència social i que l’Abdelah pugui ser present quan es retirin les seves pertinences del pis.

desnonament sants, llencen pintura a un bus turístic

Mentrestant les mobilitzacions de la PAH no s’aturen. Aquest dijous van protagonitzar una ocupació a l’Ajuntament de Barcelona per reclamar una solució immediata a totes les famílies que estan a la llista d’espera d’un pis de la mesa d’emergència.