aeroport barcelona panell vols


(ACN) El Ministeri de Sanitat ha prorrogat la restricció de vols procedents del sud d’Àfrica, que estarà vigent fins al 29 de desembre, i ha ampliat la mesura a dos països més. En una nova ordre publicada aquest dimecres al Butlletí Oficial de l’Estat (BOE), Sanitat amplia la limitació de vols a Zàmbia i Malawi i manté 15 dies més la vigència de la restricció que ja afectava Sud-àfrica, Moçambic, Zimbàbue, Namíbia, Botswana, Lesotho i Swazilàndia.

L’ordre entrarà en vigor demà dijous. La restricció de vols no afectarà aeronaus que traslladin passatgers espanyols o andorrans, i si es tracta de passatgers en trànsit a països no Schengen estaran en escala menys de 24 hores sense abandonar la zona de trànsit.

També es prorroguen les quarantenes obligatòries

El Govern espanyol va decidir suspendre els vols procedents de Sud-àfrica i Botswana a finals de novembre.  Des de llavors, la llista de països sud-africans amb els vols cancel·lats s’ha anat ampliant fins arribar als nou actuals. També s’han prorrogat fins al 26 de desembre les quarantenes obligatòries de 10 dies per als viatgers del sud d’Àfrica. Sanitat ha ampliat la restricció als mateixos dos països, Zàmbia i Malawi, i la llista inclou nou països, els mateixos que on estan restringits els vols. En aquest cas, la mesura va entrar en vigor dilluns 13 de desembre.