(ACN) La presidenta de la Comissió Europea, Ursula von der Leyen, ha assegurat aquest dimecres que la variant òmicron serà la dominant a la Unió Europea a mitjans de gener. En una intervenció al ple de l’Eurocambra, Von der Leyen ha dit que les dades apunten que la variant òmicron és més contagiosa que la delta, però ha subratllat que el bloc comunitari està “més ben preparat” ara que abans.

“Haver-se vacunat amb totes les dosis és la millor protecció contra l’òmicron”, ha dit la presidenta de la Comissió Europea, que ha fet una nova crida a “avançar” en la vacunació en tots els grups d’edat, inclosos els infants.

9 casos confirmats d’òmicron a Catalunya

Segons les darreres dades del Departament de Salut, a Catalunya hi ha confirmats 9 casos de la variant òmicron. Els dos primers casos es van confirmar el 2 de desembre passat en un control a l’aeroport de Barcelona-el Prat. L’OMS ha advertit que aquesta variant té un risc molt alt de propagació, i adverteix que s’expandeix a un ritme “mai vist abans”. Ara mateix, la variant òmicron ja és present en 77 països.